img info@vyzivovyporadce-plzen.cz
img Republikánská 45, 312 00 Plzeň
  • Sledujte nás:
Recepty a novinky
14 Čvn

2013

Jarní salát s kedlubnou, ředkvičkami a lučinou

Lehký zeleninový   salát plný  vitaminů a minerálů je také bohatý  na živé enzymy, velmi prospívající našemu tělu.

Suroviny:  cca 4 porce

  • 1 kedlubna
  • 1 mrkev
  • 6 ředkviček
  • 2 zelené natě jarní lahůdkové cibulky
  • 200g lučiny
  • 2 čajové lžičky umeocta

Příprava:  / délka přípravy 10 minut

Kedlubnu, mrkev i ředkvičky nastrouháme na jemném struhadle, takto nastrouhanou zeleninu i se šťávou, kterou během strouhání pustí, dáme do misky, přidáme umeocet a lučinu. Vše důkladně promícháme. Necháme v chladu odležet.

Rady a tipy:

  • Tento salát můžete konzumovat spolu s celozrnným pečivem, nebo samostatně jako malou svačinku.
  • Pokud doma nemáte umeocet, můžete použít špetku soli.
  • Lučinu je možné zaměnit za běžný jogurt, nebo pokud se vyhýbáte živočišným potravinám, za sojový jogurt, nebo tofunézu.
  • Přidejte si libovolné bylinky.

 

Sdílejte:

Zatím žádné komentáře!

Zanechte svůj komentář