img info@vyzivovyporadce-plzen.cz
img Republikánská 45, 312 00 Plzeň
  • Sledujte nás:
Recepty a novinky
19 Čvc

2013

Kakaový RAW koláč
  • 2 ½  šálku mletých ořechů
  • 1 ½  – 2 šálky strouhaného kokosu
  • 7 datlí
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 2-3 zralá avokáda nebo banány, případně kombinace obojího
  • 2 PL kakaového prášku – např. nepražené kakao Lifefood
  • sirup z agáve dle chuti

Libovolný druh ořechů (vlašské, lískové, mandle, kešu) umeleme v mlýnku na ořechy nebo na kávu. Kdo chce využít maximum výživných látek z ořechů, může je předem namočit do studené vody na cca 8-10hod ( přes noc ). Poté ořechy zcedíme a propláchneme studenou vodou.

Mleté ořechy smícháme s jedním šálkem kokosu. (V případě namáčených ořechů je výsledná hmota po umletí mokřejší a je potřeba přidat kokosu více.) Do směsi ořechů a kokosu přidáme pastu z datlí a pomerančové šťávy, kterou jsme vyrobili takto:

Datle jsme nakrájeli, na 1 hodinu je naložili do šťávy z pomeranče  a poté i se šťávou rozmixovali na pastu. Výsledné těsto by mělo mít konzistenci těsta na vanilkové rohlíčky. Těsto natlačíme do silikonové formy na koláč, vytvarujeme vyšší okraje a vložíme do mrazáku.

Zatím co se nám těsto chladí, rozmixujeme dužinu z avokád nebo banánů (případně směsi obojího) na hladkou kaši. Přidáme šálek kokosu, kakaový prášek a agávový sirup v množství dle chuti.

Vyjmeme z mrazáku vychlazený korpus a nalijeme do něj náplň, uhladíme a ještě na nějakou dobu schováme do ledničky nebo mrazáku, aby náplň trochu ztuhla. (Můžeme také další banán rozkrájet na kolečka a vyskládat do korpusu předtím, než ho zalijeme náplní.) Podáváme ozdobené pomerančem nebo jiným libovolným ovocem .

Sdílejte:

Zatím žádné komentáře!

Zanechte svůj komentář