img info@vyzivovyporadce-plzen.cz
img Republikánská 45, 312 00 Plzeň
  • Sledujte nás:
Recepty a novinky
29 Čvc

2013

Studená zeleninová polévka GAZPACHO

Gazpacho (čteme gazpáčo) je španělská zeleninová polévka, podávaná za studena. Existuje mnoho receptů na přípravu této polévky, ale základem je mixovaná zelenina – hlavně jsou to rajčata a dále pak okurky, papriky a cibule.

 

Suroviny:

  • 6 velkých zralých rajčat
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 okurka
  • 2 papriky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 větší konzerva rajského pyré
  • sůl, pepř
  • na ozdobu: balsamico krém, pesto, bazalka

Rajčata spaříme naříznuté v horké vodě, oloupeme a pokrájíme, cibuli a česnek oloupeme. Do velké mísy dáme nadrobno nakrájenou ½ okurky a 1  papriku.

Rajčata, cibuli, zbylou papriku, okurku a česnek rozmixujeme, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a rajčatové pyré. Směs nalijeme do mísy a promícháme s okurkou a paprikou. Osolíme, opepříme a necháme v ledničce vychladit.

Na talíři můžeme zdobit balsamico krémem, pestem a čerstvou bazalkou.

 

Sdílejte:

Zatím žádné komentáře!

Zanechte svůj komentář