img info@vyzivovyporadce-plzen.cz
img Republikánská 45, 312 00 Plzeň
  • Sledujte nás:
Recepty a novinky
9 Led

2014

Cizrnový salát s rajčátky a olivami

Salát:

1 konzerva cizrny (asi 400 g)

250g rajčátek

100 g černých oliv bez pecky

hrstička sójových nebo mungo klíčků (nemusí být)

nasekaná zelená petrželka

cizrna konzervasojové klíčky

Zálivka:

2 lžíce panenského olivového oleje

1 lžíce vinného nebo balsamico  octa

1 lžička limetové šťávy

sůl, mletý pepř

Cizrnu slijeme a necháme okapat. Rajčátka omyjeme a rozkrájíme. Do misky dáme cizrnu, pokrájená rajčata, černé olivy a  klíčky. Přidáme nasekanou petrželku, přelijeme zálivkou připravenou z uvedených ingrediencí a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým celozrnným pečivem.

 

Sdílejte:

Zatím žádné komentáře!

Zanechte svůj komentář