img info@vyzivovyporadce-plzen.cz
img Republikánská 45, 312 00 Plzeň
  • Sledujte nás:
Recepty a novinky
5 Úno

2014

Lněné krekry

Potřebujeme:

  • lněné semínko – hnědé nebo zlaté popřípadě kombinace obojího (udělá krásnou mozaiku)
  • možno chia semínka
  • nerafinovaná mořská sůl
  • vaše oblíbené koření – výborné je  např Anděl strážný nebo Dobrá nálada od Sonnentoru, rozmarýn + česnek, chilli, provensálské koření, kari atd
  • papír na pečení

 

anděl strážný zdravé omega 3 MK

 

Další možné ingredience:

mořské řasy
různé druhy semínek

Postup:
Len, popřípadě další semínka nasypeme do mísy a zalijeme vodou v poměru zhruba1:1. Necháme pár hodin nasáknout. Do vzniklé kaše přidáme koření, můžeme rozdělit a nachutit na více způsobů.

Poté formujeme lžící na pečící papír suchary libovolně velké, ale tenké jen pár mm. Sušíme v troubě na nejnižší stupně, v létě můžeme sušit na slunci. Hotové placky musejí být dokonale suché a křupavé.

 

krekry_1krekry_4

 

Výborně hodí jako náhrada pečiva k salátům nebo k pomazánkám nebo například k avokádovému dipu.

Krekry jsou zdrojem Omega 3 mastných kyselin, které jsou  pro naše tělo velmi důležité viz článek:

Co jsou omega-3 mastné kyseliny a proč by nám v našem jídelníčku neměly chybět.

Sdílejte:

Zatím žádné komentáře!

Zanechte svůj komentář