img info@vyzivovyporadce-plzen.cz
img Republikánská 45, 312 00 Plzeň
  • Sledujte nás:
Recepty a novinky
13 Dub

2014

Celozrnný koláč se špenátem a cibulí

korpus:

200g celozrnné špaldové mouky

špetka soli

100g másla

3 lžíce vody

1 vejce

 náplň:

4 vejce

200ml ovesné, rýžové nebo klasické smetany

100ml mléka

špetka soli

1 větší cibule

250 g čerstvých špenátových listů

1 lžička majoránky

1 lžička bazalky, možno i jiné zelené bylinky

 

Pečeme v koláčové nebo dortové formě

Na vál prosejeme  mouku, přidáme sůl, změklé máslo, v hromádce uděláme důlek do něj rozklepneme vajíčka a přidáme vodu. Ručně zpracujeme v hladké a tuhé těsto, které nelepí. Těsto namačkáme do pečící formy- vytvoříme vyšší kraje. Těsto propícháme vidličkou a dáme na 10 minut do předehřáté trouby na 180 °C předpéct.

V misce prošleháme smetanu, mléko, vejce, sůl, bazalku a oregano. Vlijeme do předpečeného korpusu, poklademe nakrájenou cibulí ( tu  můžeme předem orestovat pro intenzivnější chuť)  a spařeným špenátem. Pečeme při 180 °C cca 30-40 minut.

 

Sdílejte:

Zatím žádné komentáře!

Zanechte svůj komentář