img info@vyzivovyporadce-plzen.cz
img Republikánská 45, 312 00 Plzeň
  • Sledujte nás:
Recepty a novinky
18 Dub

2014

Velikonoční mrkvový beránek

Suroviny:

300g celozrnné mouky jemně mleté

100g rozpuštěného másla + na vymazání formy (použila jsem kokosový tuk, krásně ulpí na formě)

300g mrkve strouhané najemno

100g tmavého třtinového cukru případně med

2 vejce

50g ořechů, mandlí nebo semen

50g sušeného ovoce (brusinky, kustovnice, rozinky, a pod)

1 prášek do pečiva + 1 lžička jedlé sody

150g bílého polotučného jogurtu

špetka soli

šťáva z citrónu + citronová kůra

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180°C. Nastrouháme očištěnou mrkev najemno a zakápneme šťávou z citrónu. V míse si smícháme mouku, kypřící prášek se sodu a špetkou soli. Přidáme zbylé ingredience a vše důkladně promícháme. Formu na beránka vymažeme olejem a nalijeme těsto. Pečeme cca 40-50 min, hotové těsto zkoušíme špejlí.

beránek 3

 

Můžeme polévat čokoládou, nebo nechat jen tak, případně posypat na ozdobu  sušeným ovesným mlékem.

beránek

Sdílejte:

Zatím žádné komentáře!

Zanechte svůj komentář