img info@vyzivovyporadce-plzen.cz
img Republikánská 45, 312 00 Plzeň
  • Sledujte nás:
Recepty a novinky
5 Zář

2016

Dýňová polévka s červenou čočkou a ořechy

Suroviny:

50 g másla nebo oleje

 2 menší cibule
300 g dýňové dužiny
hrst červené čočky
sůl a trocha kari
bylinková směs Anděl strážný  nebo jiné bylinkové koření do polévky ( i čerstvé byliny)
dýňové  gomasio a vlašské ořechy k podávání
případně trocha ořechového nebo olivového oleje na zakápnutí polévky

…………………………………………..

Máslo nebo olej zahřejte  v hrnci, přidejte pokrájenou cibulku, nechte zesklovatět, poprašte kari a lehce zasmahněte.

Vsypte dýni, nakrájenou na kousky. Krátce osmahněte, zalijte asi litrem vody, přidejte čočku, bylinkovou směs a vařte asi 15-20 minut na mírném plameni, až budou čočka i dýně měkké, poté rozmixujte ponorným mixérem do hladka.

Můžete podávat  zakápnuté olejem nejlépe dýňovým  a posypané dýňovým gomasiem a  ořechy, nebo se lžící kysané smetany.

 

 

Tip na ještě  lepší chuť:

Chuť polévky se ještě vylepší, když dýni napřed asi dvacet minut opečete v troubě s máslem nebo olivovým olejem. Posypání semínky a/nebo ořechy a několik kapek prvotřídního oleje dodají působivý kontrast konzistencí i cenné látky; je to trik běžný ve středomořské kuchyni.

Sdílejte:

Zatím žádné komentáře!

Zanechte svůj komentář