img info@vyzivovyporadce-plzen.cz
img Republikánská 45, 312 00 Plzeň
  • Sledujte nás:
Recepty a novinky
4 Čvc

2013

Mrkvové karbanátky

 Suroviny:

– 500 g nastrouhané mrkve
– 2-3 celozrnné housky nebo rohlíky
– 2 vejce
– 2 stroužky česneku
– 1/2 menší cibule
– pepř, sůl
– majoránka
 
Dressing:
– bílý jogurt + tvaroh nebo sojanéza
–  jarní cibulka na jemno                                    
– směs zelených bylinek  nebo koření na Tzatziky
– olivový olej
– sůl, pepř, možno dle chuti trochu hladké hořice
 
Postup:
Z uvedených surovin vypracujeme směs na karbanátky. Celozrnný rohlík můžeme předem namočit do mléka, česnek propasírujeme  a cibuli si nakrájíme nadrobno. Nakonec rozmícháme vejce, kterými spojíme všechny pevné suroviny. Na závěr ochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Vytvarujeme si placičky, které položíme na pečící papír v plechu. Můžeme také vytvarovat větší bochníček, který necháme péct v zapékací míse a poté ukrajujeme plátky jako ze sekané.
Necháme péct zhruba 15-20 minut.
Na dressing spojíme všechny suroviny a dáme na chvíli vychladit do lednice.
Jako příloha se hodí např. pečené mladé brambůrky se slupkou  a nezapomeňte  na  zeleninový salát.
Sdílejte:

1

Komentáře

Milena

2014-07-27 14:01:30 Odpovědět

zkoušela jsem to a mě to chutná

Zanechte svůj komentář