img info@vyzivovyporadce-plzen.cz
img Republikánská 45, 312 00 Plzeň
  • Sledujte nás:
Recepty a novinky
1 Lis

2014

Zahřívací mrkvová polévka se zázvorem

Pokud na vás něco leze, tak právě tato polévka je úžasná vitamínová bomba, která nastartuje vaši imunitu a pro  sychravé podzimní dny se hodí úplně nejvíce.

Ingredience:

5-6 větších mrkví nakrájených na menší kostky

250g červené loupané čočky

30g Ghí (přepuštěné máslo) možno nahradit olivovým olejem

2 lžíce olivového oleje

1 cibule

3 stroužky česneku

2 lžičky (kostky) zeleninového bujonu nejlépe v BIO kvalitě ( já používám Wurzl)

2 lžičky koření Anděl strážný od Sonnentoru ( možno nahradit jinou směsí bylinek – tymián, rozmarýn, šalvěj…)

½ lžičky mletého kmínu

kousek nastrouhaného čerstvého zázvor

šťáva z poloviny pomeranče

200ml smetany (dle vaší chuti – kravská, sójová, rýžová..)

bylinné koření Anděl strážný

foto: www.countrylife.cz

koření Wurzl bez droždí

foto: www.countylife.cz

 Postup přípravy:

Nejprve si troubu předehřejte na 180 °C. Mrkev smíchejte s olejem, kmínem, solí a pepřem a cca 30 min pečte.

Ghí rozpalte ve větším hrnci. Přidejte cibuli a česnek a opékejte 3–4 minuty. Poté do hrnce dejte i zázvor, směs bylinek, opečené mrkve, vše zalijte 1 litrem vývaru ze zeleninového bujonu. Přidejte červenou čočku  a vařte 25–30 minut. Poté vše rozmixujte tyčovým mixérem do krémova, přidejte šťávu z pomeranče  a zjemněte smetanou.

Sdílejte:

Zatím žádné komentáře!

Zanechte svůj komentář