2013
Libovolný druh ořechů (vlašské, lískové, mandle, kešu) umeleme v mlýnku na ořechy nebo na kávu. Kdo chce využít maximum výživných látek z ořechů, může je předem namočit do studené vody na cca 8-10hod ( přes noc ). Poté ořechy zcedíme a propláchneme studenou vodou.
Mleté ořechy smícháme s jedním šálkem kokosu. (V případě namáčených ořechů je výsledná hmota po umletí mokřejší a je potřeba přidat kokosu více.) Do směsi ořechů a kokosu přidáme pastu z datlí a pomerančové šťávy, kterou jsme vyrobili takto:
Datle jsme nakrájeli, na 1 hodinu je naložili do šťávy z pomeranče a poté i se šťávou rozmixovali na pastu. Výsledné těsto by mělo mít konzistenci těsta na vanilkové rohlíčky. Těsto natlačíme do silikonové formy na koláč, vytvarujeme vyšší okraje a vložíme do mrazáku.
Zatím co se nám těsto chladí, rozmixujeme dužinu z avokád nebo banánů (případně směsi obojího) na hladkou kaši. Přidáme šálek kokosu, kakaový prášek a agávový sirup v množství dle chuti.
Vyjmeme z mrazáku vychlazený korpus a nalijeme do něj náplň, uhladíme a ještě na nějakou dobu schováme do ledničky nebo mrazáku, aby náplň trochu ztuhla. (Můžeme také další banán rozkrájet na kolečka a vyskládat do korpusu předtím, než ho zalijeme náplní.) Podáváme ozdobené pomerančem nebo jiným libovolným ovocem .
Zatím žádné komentáře!