Mrkvové karbanátky
Suroviny:
– 500 g nastrouhané mrkve
– 2-3 celozrnné housky nebo rohlíky
– 2 vejce
– 2 stroužky česneku
– 1/2 menší cibule
– pepř, sůl
– majoránka
Dressing:
– bílý jogurt + tvaroh nebo sojanéza
– jarní cibulka na jemno
– směs zelených bylinek nebo koření na Tzatziky
– olivový olej
– sůl, pepř, možno dle chuti trochu hladké hořice
Postup:
Z uvedených surovin vypracujeme směs na karbanátky. Celozrnný rohlík můžeme předem namočit do mléka, česnek propasírujeme a cibuli si nakrájíme nadrobno. Nakonec rozmícháme vejce, kterými spojíme všechny pevné suroviny. Na závěr ochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Vytvarujeme si placičky, které položíme na pečící papír v plechu. Můžeme také vytvarovat větší bochníček, který necháme péct v zapékací míse a poté ukrajujeme plátky jako ze sekané.
Necháme péct zhruba 15-20 minut.
Na dressing spojíme všechny suroviny a dáme na chvíli vychladit do lednice.
Jako příloha se hodí např. pečené mladé brambůrky se slupkou a nezapomeňte na zeleninový salát.
Zanechte svůj komentář
1
Komentáře
2014-07-27 14:01:30
zkoušela jsem to a mě to chutná