2014
Semínka chia jsou významným zdrojem proteinů, kvalitních sacharidů, tuků, z nichž mají vysoké zastoupení rostlinné Omega-3 mastné kyseliny a v neposlední řadě obsah až 34g vlákniny ( na 100g semínek ). Semínka chia dále obsahují řadu antioxidantů, vápník (5x více vápníku než v mléce). Tento rostlinný vápník náš organizmus daleko lépe a snadněji přijímá a využívá, než vápník z živočišných zdrojů. Chia obsahují dále železo, zinek, draslík, magnesium, fosfor a další důležité živiny v čisté a přírodní formě. Mají vynikající HYDROFILNÍ vlastnosti, tj. vysokou schopnost vázat na sebe vodu – 1 díl semínek dokáže zvětšit svůj objem až 12x.
2 lžíce chia semínek
1/2 hrnku jakéhokoliv mléka – kravské,obilné, rýžové, mandlové nebo kokosové- možno i mix
1 lžíce agáve sirupu (či jiného sladidla např datlového sirupu, medu, stévie……)
možno přidat vanilku, nepražené kakao, karob….meze se nakladou
Příprava spočívá pouze ve spojení všech ingrediencí. Necháme v lednici 2 hodiny nabobtnat a můžeme podávat. V kombinaci s čerstvým ovocem je to úžasná RAW snídaně nebo svačina..
Zatím žádné komentáře!