2014
Pokud na vás něco leze, tak právě tato polévka je úžasná vitamínová bomba, která nastartuje vaši imunitu a pro sychravé podzimní dny se hodí úplně nejvíce.
Ingredience:
5-6 větších mrkví nakrájených na menší kostky
250g červené loupané čočky
30g Ghí (přepuštěné máslo) možno nahradit olivovým olejem
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžičky (kostky) zeleninového bujonu nejlépe v BIO kvalitě ( já používám Wurzl)
2 lžičky koření Anděl strážný od Sonnentoru ( možno nahradit jinou směsí bylinek – tymián, rozmarýn, šalvěj…)
½ lžičky mletého kmínu
kousek nastrouhaného čerstvého zázvor
šťáva z poloviny pomeranče
200ml smetany (dle vaší chuti – kravská, sójová, rýžová..)
Postup přípravy:
Nejprve si troubu předehřejte na 180 °C. Mrkev smíchejte s olejem, kmínem, solí a pepřem a cca 30 min pečte.
Ghí rozpalte ve větším hrnci. Přidejte cibuli a česnek a opékejte 3–4 minuty. Poté do hrnce dejte i zázvor, směs bylinek, opečené mrkve, vše zalijte 1 litrem vývaru ze zeleninového bujonu. Přidejte červenou čočku a vařte 25–30 minut. Poté vše rozmixujte tyčovým mixérem do krémova, přidejte šťávu z pomeranče a zjemněte smetanou.
Zatím žádné komentáře!