2016
Ideálně na snídani, nebo v menším množství na dopolední svačinu třeba do krabičky do práce.
Hledala jsem obměnu klasických jablek smažených v těstíčku. Myslím, že tento recept je jednoduchý, rychlý a chutný.
Dětem je možné ještě hotové placičky lehce zakápnout javorovým nebo agávovým sirupem.
Suroviny:
250 ml mléka
40 g žitné mouky
60 g špaldové hladké mouky
1 PL třtinového cukru
1 celé vejce
špetka soli
skořice mletá dle chuti
1/2 lžičky kypřícího prášku /bez fosfátu/
Postup:
Jednoduše vše v misce smíchat metličkou a nalévat do olejem vymaštěných a žitnou moukou vysypaných formiček na muffiny.
Do každého muffinu vložit kus jablka. Péct na 180 °C asi 30-40 minut /ke konci pečení nutno hlídat/
Zatím žádné komentáře!