2016
Bez vážení, místo váhy použijte hrnek asi 300 ml (nedávám úplně vrchovatě plný). Dále si připravte papírové košíčky a plech na muffiny.
Suroviny:
1 hrnek vloček
1 hrnek hladké špadlové mouky
1 hrnek mléka
1/8 hrnku třtinového cukru
3 – 4 kávové lžičky holandského kakaa
menší 1/2 hrnku oleje
2 vejce
100 g kvalitní čokolády (nastrouhat nebo rozmixovat)
1 prášek do pečiva ( bez fosfátový)
Postup:
Žloutky oddělit od bílků. V misce vyšlehat ručním šlehačem žloutky s cukrem a olejem. Přidat ostatní suroviny a nakonec vyšlehat sníh z bílků a přidat k těstu. Papírové košíčky vložit do plechu na muffiny a těsto po lžících nalévat do košíčků. Péct na 180°C 20-30 minut. (záleží na vaší troubě)
Pro slavnostní příležitost můžete muffiny ozdobit na vrchu krémem z tofu.
Suroviny:
1 balení tofu natural
holandské kakao
agávový sirup (nebo jiné tekuté sladidlo)
na zředění trochu mléka
Postup:
Postup velmi jednoduchý, rozmixovat do hladka tofu se sirupem a kakaem a nakonec naředit mlékem. Hmota musí mít konzistenci takovou, aby s ní šel naplnit pytlík na zdobení. Dále dle vaší fantazie, na vrch ozdobeného muffinu třeba kousek ovoce, nebo posypat oříšky či kokosem.
Zatím žádné komentáře!