2017
Suroviny:
čerstvý losos
bílý jogurt (ideálně holandie nebo jiný hustý)
brambory nebo jakákoliv jiná příloha
kmín, kopr, česnek
salátek dle chuti
Postup:
Lososa zbavíme kůže. V misce smícháme bílý jogurt s koprem a česnekem. Lososa položím na plech vyloženým peč. papírem, zlehka posypat kmínem, silnou vrstvu jogurtu pokladu po celé rybě. (nebojte se dát vyšší vrstvu). Česneku dávám dostatek a již nesolím.
Péct 35-45 min na 180°C. Dokud se jogurt nezatahne.
Losos zůstane pod jogurtovou vrstvou šťavnatý. Velmi oblíbený u dětí. 🙂
Brambory vařené ideálně v páře (zachovají si lepší chuť )
Salátek dle chuti. Nezapomeňte zeleninu zakápnout kvalitním olejem. (vitamíny jsou rozpustné v tucích)
Zatím žádné komentáře!