2017
Chřestová sezoní záležitost letos poprvé zasáhla i mne. Na internetu najdete spousty receptů, jak chřest zpracovat. U nás jedou polévky ve velkém, zkusila jsem tedy polévku.
Více o chřestu zde: http://www.ceskychrest.cz/cesky-chrest/o-chrestu/
Nejraději vařím tzv. od oka, proto v receptu nenajdete tentokrát přesné množství, ale pouze ingredience a postup. Receptů na polévku jsem našla několik, někde radili nejprve chřest oloupat odřezat konce a vyvařit. Následně tento vývar ze šlupek použít do polévky. To já neudělala, pouze jsem chřest oloupala a pokrájela. (oloupejte opravdu precizně, aby v polévce nezůstaly zbytky ze šlupek, které nejdou rozmixovat a v polévce jsou při konzumaci nepříjemné)
Suroviny na polévku:
Postup:
Chřest oloupeme a odkrojíme tvrdé dřevnaté konce. Pokrájíme na proužky. Na ghí másle zpěníme cibulku poté vložíme chřest, lehce zapepříme a zalijeme vínem. Až se z vína vyvaří alkohol přidáme brambory a zalijeme vývarem nebo vodou. Uvařit do měkka a rozmixovat.
Zatím žádné komentáře!