img info@vyzivovyporadce-plzen.cz
img Dominikánská 6, 301 00 Plzeň
  • Sledujte nás:
Recepty a novinky
17 Čvn

2013

Jak si vybrat správně výživového poradce?

Kdo je to výživový poradce?

Váš výživový poradce je váš trenér na správnou výživu. Pomáhá vám osvojit si nové stravovací návyky jak po technické, tak po praktické stránce. Přechod do zdravého způsobu stravování není záležitostí jednoho dne, a proto je dobré mít po ruce někoho, kdo vám pomůže a zodpoví  vaše dotazy.

Jak najít kvalitního výživového poradce?

Ptáte se, jak najít kvalitního výživového poradce, když jich je tolik? Jaké podmínky by měl vlastně splňovat výživový poradce? Je pouze na vás, jestli své zdraví svěříte do rukou někomu certifikovanému, který se v oboru dlouhou dobu vzdělával nebo někomu, kdo v tom vidí dobré pole působnosti se skvělou možností výdělku.
Nevěřte poradcům, kteří slibují zázraky, ty prostě neexistují! Vše je o disciplíně a dlouhodobé spolupráci. Nevěřte ani poradcům, kteří kladou na první místo potravinové doplňky, ty sice mohou dopomoci vyvážit stravu, či nastartovat metabolismus, rozhodně na ně nemůžeme spoléhat jako na hlavního aktéra při hubnutí! Zkušený  výživový poradce je  zaměřený širokospektrálně a obvykle poskytuje i další služby, které by vám mohly dopomoci získat to, co očekáváte.

Jelikož živnost výživový poradce není živností vázanou, mohou se takto nazývat i lidé, kteří s pod titulem výživového poradce nabízejí „zázračné preparáty“ na hubnutí, odkyselení, nastartování metabolismu atd.

Aliance výživových poradců ČR®

www.aliance-vyziva.cz  je sdružení vyškolených a certifikovaných odborníků v oblasti správné individualizované výživy. Členové Aliance se řídí standardizovanými postupy v poradenské praxi, a to dodržováním Kodexu výživového poradce. Základním smyslem a posláním Aliance je vytvořit standarty kvality a rozsahu poradenských služeb poskytovaných veřejnosti v oblasti výživy.

Kodex tak jasně vymezuje, kdo je skutečně kvalitním a věrohodným poradcem v oblasti výživy. Poradci, kteří jsou členy Aliance výživových poradců ČR®, jsou však povinni řídit se ve své praxi a práci s klientem Kodexem výživového poradce®. Ten definuje zásady správného, kvalifikovaného, individualizovaného a etického poradenství.

Příslušnost k Alianci ostře odliší výživové poradce, kteří jsou prokazatelně členy Aliance, od mnohdy neodborných, hazardujících a laických poradců ve výživě, popř. poradců, kteří ve své praxi nepřekročili horizont tzv. obecných výživových doporučení nebo nešetrných riskantních diet a poradců, kteří vykonávají poradenství účelově vázané na prodej doplňků stravy a potravin.

Co pro vás udělá výživový poradce?

Čekejte spoustu otázek. Skutečně dobrý odborník přes výživu se bude totiž zpočátku hodně ptát. Potřebuje prozkoumat váš dosavadní způsob stravování, potřebuje zjistit, kde děláte chyby a co je třeba změnit. Podle toho vám pak vytvoří speciální program ušitý na míru, poskytne vám spoustu informací a vysvětlení. V průběhu celého programu, ať už se to bude týkat hubnutí, či nabírání váhy bude vaší oporou, pomocí, motivací a bude se snažit probudit ve vás disciplínu.

Jak probíhá spolupráce s výživovým poradcem?

Nejprve se objednáte na úvodní pohovor, kde si společně pohovoříte o vašem zdravotním stavu, stravovacích návycích, kondici a celkovém vašem životním stylu. Bude jej také zajímat, kdo u vás nakupuje, vaří, jak často máte kvalitní obědy, služební cesty, jestli chodíte na noční a podobně. Na základě analýzy těchto informací vám pak poradce zhotoví optimální plán – „na míru“ s praktickými doporučeními, radami, jejich aplikací, podněty pro řešení vaší situace. Potom se domluvíte na dalším postupu. Obvykle se další konzultace doporučuje po čtrnácti dnech k případnému upravení stávajícího jídelníčku, vzhledem k možnostem, chuti, dostupnosti potravin.

TANITA BC 418

TANITA je moderní pomůckou, s jehož pomocí můžete bezpečně a účinně hubnout. TANITA napomáhá výživovým poradcům vědět pravdu. Ono, jak je známo, mnozí nechtějí některé věci přiznat a přístroj pro měření množství tuků, svalové hmoty a vody v těle si zjistí skutečné fakta sám. Nemusíte se ničeho obávat, ba naopak, tím, že zjistí, jak to s vámi ve skutečnosti je, může být nastavený režim ještě přesnější.

Diagnostický Přístroj Tanita

 

Sdílejte:

Zatím žádné komentáře!

Zanechte svůj komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/www/vyzivovyporadce-plzen.cz/subdomains/www/wp-content/themes/incare/comments.php on line 96