2015
Pokud vás honí mlsná, tyto cookies vám jistě přijdou vhod. Nenechte se odradit fazolemi – v chuti je vůbec nepoznáte, významně se tím zvedne obsah bílkovin a tím pádem i sytivost a bude vám stačit pro uspokojení chutě vážně jen jedna.
150g fazolí adzuki nebo pinto
2 lžíce ořechového nebo semínkového másla (použít můžete např. tahini bez soli, mandlový krém arašídový krém atd.)
150g třtinového cukru (já používám třtinový Sucanata – dělá úžasnou karamelovou chuť)
1/2 čl skořice
špetka vanilky
4 lžíce celozrnné mouky ( používám žitnou)
4 lžíce mléka
8 lžic kakaa
2 čl prášku do pečiva bez fosfátů
3 lžíce chia semínek
100g hořké čokolády min 70% kakaa
Přes noc namočené fazole sceďte, přidejte čistou vodu a vařte do měkka – spíše lehce rozvařte. Slijte vodu, přidejte mléko a v mixéru nebo pomocí tyčového mixéru rozmixujte na hladkou pastu.
Poté přidávejte ostatní suroviny kromě čokolády, tu nakrájejte na malé kousky a zamíchejte do směsi nakonec.
Pomocí lžíce namočené ve vodě dávejte na plech vyložený pečícím papírem hrudky a tvarujte cookies.
Pečte při 175C asi 20-25min.
Inspirováno receptem z County Life.
Zatím žádné komentáře!