2013
Gazpacho (čteme gazpáčo) je španělská zeleninová polévka, podávaná za studena. Existuje mnoho receptů na přípravu této polévky, ale základem je mixovaná zelenina – hlavně jsou to rajčata a dále pak okurky, papriky a cibule.
Suroviny:
Rajčata spaříme naříznuté v horké vodě, oloupeme a pokrájíme, cibuli a česnek oloupeme. Do velké mísy dáme nadrobno nakrájenou ½ okurky a 1 papriku.
Rajčata, cibuli, zbylou papriku, okurku a česnek rozmixujeme, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a rajčatové pyré. Směs nalijeme do mísy a promícháme s okurkou a paprikou. Osolíme, opepříme a necháme v ledničce vychladit.
Na talíři můžeme zdobit balsamico krémem, pestem a čerstvou bazalkou.
Zatím žádné komentáře!