2014
Potřebujeme:
Další možné ingredience:
mořské řasy
různé druhy semínek
Postup:
Len, popřípadě další semínka nasypeme do mísy a zalijeme vodou v poměru zhruba1:1. Necháme pár hodin nasáknout. Do vzniklé kaše přidáme koření, můžeme rozdělit a nachutit na více způsobů.
Poté formujeme lžící na pečící papír suchary libovolně velké, ale tenké jen pár mm. Sušíme v troubě na nejnižší stupně, v létě můžeme sušit na slunci. Hotové placky musejí být dokonale suché a křupavé.
Výborně hodí jako náhrada pečiva k salátům nebo k pomazánkám nebo například k avokádovému dipu.
Krekry jsou zdrojem Omega 3 mastných kyselin, které jsou pro naše tělo velmi důležité viz článek:
Co jsou omega-3 mastné kyseliny a proč by nám v našem jídelníčku neměly chybět.
Zatím žádné komentáře!