2017
Další velmi chutná sezónní záležitost. Kdo ví kam na něj do lesa určitě neváhejte a utíkejte natrhat. Je to velká legrace česnek v lese najít, neroste totiš všude. Hledejte v lesech smíšených a vlhkých, třeba u ...
2017
Chřestová sezoní záležitost letos poprvé zasáhla i mne. Na internetu najdete spousty receptů, jak chřest zpracovat. U nás jedou polévky ve velkém, zkusila jsem tedy polévku. Více o chřestu zde: ...
2017
Suroviny: čerstvý losos bílý jogurt (ideálně holandie nebo jiný hustý) brambory nebo jakákoliv jiná příloha kmín, kopr, česnek salátek dle chuti Postup: Lososa zbavíme kůže. V misce smícháme bílý jogurt s ...
2017
Suroviny: 250 g hladké špaldové mouky 400 g kysaného zelí 30 g sádla 1 celé vejce sůl, kmín, pepř Postup velmi jednoduchý, zelí vyždímat a pokrájet. Vše smíchat a vypracovat těsto. Placičky péct v ...
2016
Suroviny: 1 balení tempehu 250 špaldové nebo žitné mouky 8 g sádla (nemusí být) 120 ml mléka 1 g sušeného droždí 1 celé vejce sůl, pepř, kmín Vše smíchat, nechat 1 h odpočívat. Poté vypracovat placičky a na ...
2016
Na internetu najdete spousty různých receptů, mě nejvíce chutově i připravou vyhovuje tento. Recept jsem našla na stránkách www.maskrtnica.cz Stejně tak na internetu najdete návod jak doma založit kvásek. Případně na ...
2016
Vždy když nevím co rychle uvařit k obědu, zachrání mě červená čočka. Nemusí se namáčet a je opravdu rychle uvařená. Možná až moc rychle oproti jiným luštěninám, proto je dobré čočku při vaření hlídat, ...
2016
Jelikož trávím v kuchyni dost času, mám ráda rychlé recepty tzv. rychlovky. Zde je recept, jak si pochutnat na klasické čočce i jinak než jak jsem zvyklí o vánocích. Suroviny: ideálně přes noc namočená čočka ...
2016
Bez vážení, místo váhy použijte hrnek asi 300 ml (nedávám úplně vrchovatě plný). Dále si připravte papírové košíčky a plech na muffiny. Suroviny: 1 hrnek vloček 1 hrnek hladké špadlové mouky 1 hrnek mléka ...
2016
Dýni hokaido umyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kousky. Zpěnímě cibulku a vložíme dýni. Lehce osmahneme. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a nasypeme sušený zeleninový bujón. (např.Würzl) Přidáme trochu pepře a ...